Inger Lise`s Rabarbrakake i langpanne
9dl hvetemel
4dl sukker
6ts bakepulver
4ts vaniljesukker
1ts kanel det tørre blandes med håndvisp
2dl smeltet smør
2-3dl melk blandes i det tørre med håndvisp.
dersom deigen blir for tørr benyttes mer melk,
deigen helles/skrapes over i bakepapirkledd langpanne.
strø godt med kanel og sukker på toppen.
fordel ferske eller frosne rabarbrabiter i formen,
og trykk dem ned i deigen.
Stek ca. 45min til den er blitt brun, ved 200grader.
Frøydis sin Danske Familiekage
9dl hvetemel
4dl sukker
6ts bakepulver
4ts vaniljesukker
1ts kanel det tørre blandes med håndvisp
2dl smeltet smør
2-3dl melk blandes i det tørre med håndvisp.
dersom deigen blir for tørr benyttes mer melk,
deigen helles/skrapes over i bakepapirkledd langpanne.
strø godt med kanel og sukker på toppen.
fordel ferske eller frosne rabarbrabiter i formen,
og trykk dem ned i deigen.
Stek ca. 45min til den er blitt brun, ved 200grader.
Frøydis sin Danske Familiekage
Dej:
400 g margarine
eller smør (jeg brugte smør), blødgjort
650 g sukker
6 æg
4 dl mælk
600 g hvedemel
4 spsk kakao
6 tsk
vanillesukker
4 tsk bagepulver
1 appelsin (helst
økologisk, du skal bruge skallen)
Kakaoglasur:
250 g smør eller
margarine
400 g flormelis
125 g kokosmel
2,5 spsk kakao
8 spsk stærk
kaffe
2 tsk
vanillesukker
Alle ingredienser
skal have stuetemperatur.
Det blødgjorte
smør røres hvid sammen med sukkeret.
Æggene tilsættes
et ad gangen.
Mel, kakao,
bagepulver og vanillesukker sigtes sammen (jeg sigter faktisk ikke) og kommes i
sammen med mælken.
Appelsinen
vaskes, skallen rives, saften presses ud og tilsættes dejen.
Dejen kommes i en
smurt bradepande (ca 40x40 cm).
Bages på
midterste rille i en 190 grader varm ovn i 25-30 min. (Min bagte lidt længere)
Til kakaoglasuren
røres alle ingredienserne sammen og varmes i en gryde. Glasuren smøres på den
lune kage.
Opskriften gir en
stor portion, kan evt halveres...
Berit`s Goro uten kjevling (stor oppskrift)
2dl.sukker og
3egg piskes til eggedosois
2dl smeltet smør tilsett og rør hvitt
2dl fløte stivpiskes
2 1/2 dl potetmel
2 1/2 dl hvetemel
1/2 ts kardemomme
alt blandes forsiktig inn
bruk 1 barneskje i hver "gororute" ved stekingen.
Inger Lise's Sitronkake
4,5dl hvetemel
2dl sukker
3ts bakepulver
2ts vaniljesukker
1sp potetmel
blandes med håndvisp i en bolle
2dl melk
1dl smeltet smør
saft og raspet skall av 1/2 sitron
blandes inn med håndvisp
bakepapir i rund kakeform og stekes ca 45min ved 175grader
saft og raspet skall av 1/2 sitron
og melis blandes i til passe konsistens og strykes oppå kaken etter at den er avkjølt.
sitron kan byttes ut med lime eller appelsin
Bente's Solskinnskake
3 egg
250 g farin
150 g margarin
175 g hvetemel
50 g grovhakkede hasselnøttkjerner
1. Sett ovnen på 170°.
2. Smør en rund form ca 1 1/2 liter, dryss den med mel.
3. Visp først eggene godt sammen, tilsett farin og visp lett eggedosis.
4. Tilsett hvetemel og smeltet, avkjølt margarin vekselvis. Hell røren i formen og strø nøttene over.
5. Stek kaken på nederste ribbe ca 45 min. Hvelv den på rist og snu den så nøttesiden kommer opp.
Når kaken er kald, skjæres den i snipper.
Variasjon: Tilsett kakerøren 1/2 plate kokesjokolade som er brukket i ganske små stykker.