Quiltedamenes favorittkaker

Inger Lise`s Rabarbrakake i langpanne

9dl hvetemel
4dl sukker
6ts bakepulver
4ts vaniljesukker  
1ts kanel                  det tørre blandes med håndvisp

2dl smeltet smør
2-3dl melk                blandes i det tørre med håndvisp.
dersom deigen blir for tørr benyttes mer melk,
deigen helles/skrapes over i bakepapirkledd langpanne.
strø godt med kanel og sukker på toppen.

fordel ferske eller frosne rabarbrabiter i formen,
og trykk dem ned i deigen.

Stek ca. 45min til den er blitt brun, ved 200grader.


Frøydis sin Danske Familiekage

Dej:
400 g margarine eller smør (jeg brugte smør), blødgjort
650 g sukker
6 æg
4 dl mælk
600 g hvedemel
4 spsk kakao
6 tsk vanillesukker
4 tsk bagepulver
1 appelsin (helst økologisk, du skal bruge skallen)

Kakaoglasur:
250 g smør eller margarine
400 g flormelis
125 g kokosmel
2,5 spsk kakao
8 spsk stærk kaffe
2 tsk vanillesukker

Alle ingredienser skal have stuetemperatur.
Det blødgjorte smør røres hvid sammen med sukkeret.
Æggene tilsættes et ad gangen.
Mel, kakao, bagepulver og vanillesukker sigtes sammen (jeg sigter faktisk ikke) og kommes i sammen med mælken.
Appelsinen vaskes, skallen rives, saften presses ud og tilsættes dejen.

Dejen kommes i en smurt bradepande (ca 40x40 cm).
Bages på midterste rille i en 190 grader varm ovn i 25-30 min. (Min bagte lidt længere)
Til kakaoglasuren røres alle ingredienserne sammen og varmes i en gryde. Glasuren smøres på den lune kage.


Opskriften gir en stor portion, kan evt halveres...


Berit`s Goro uten kjevling (stor oppskrift)

2dl.sukker og
3egg piskes til eggedosois
2dl smeltet smør tilsett og rør hvitt
2dl fløte stivpiskes
2 1/2 dl potetmel
2 1/2 dl hvetemel
1/2 ts kardemomme

alt blandes forsiktig inn
bruk 1 barneskje i hver "gororute" ved stekingen.



Inger Lise's Sitronkake

4,5dl hvetemel

2dl sukker

3ts bakepulver

2ts vaniljesukker

1sp potetmel

blandes med håndvisp i en bolle


2dl melk

1dl smeltet smør

saft og raspet skall av 1/2 sitron

blandes inn med håndvisp


bakepapir i rund kakeform og stekes ca 45min ved 175grader


saft og raspet skall av 1/2 sitron

og melis blandes i til passe konsistens og strykes oppå kaken etter at den er avkjølt.


sitron kan byttes ut med lime eller appelsin

Bente's Solskinnskake


3 egg
250 g farin
150 g margarin
175 g hvetemel
50 g grovhakkede hasselnøttkjerner

1. Sett ovnen på 170°.
2. Smør en rund form ca 1 1/2 liter, dryss den med mel.
3. Visp først eggene godt sammen, tilsett farin og visp lett eggedosis.
4. Tilsett hvetemel og smeltet, avkjølt margarin vekselvis. Hell røren i formen og strø nøttene over.
5. Stek kaken på nederste ribbe ca 45 min. Hvelv den på rist og snu den så nøttesiden kommer opp.
Når kaken er kald, skjæres den i snipper.
Variasjon: Tilsett kakerøren 1/2 plate kokesjokolade som er brukket i ganske små stykker.